Ágyi poloska ellen

Ágyi poloska ellen

Ágyi poloska ellen alkalmazható legfontosabb tanácsok tapasztalt szakemberek szemszögéből.

A legtöbb ember maga kezd neki az ágyi poloska irtásának. Legtöbbször rossz tanácsok, esetleg rossz elképzelés alapján. Ehhez járul még hozzá az ágyi poloska életmódjának nem megfelelő ismerete. Amikor ágyi poloskát talál valaki a környezetében, jellemzően két gondolatmenet alapján kezd cselekedni. Azonnal és házilag oldjuk meg a problémát. Ágyi poloska esetében egyik sem fog menni, sőt. Nézzük hogyan lehet mégis azonnal maradéktalanul megszabadulni a vérszívóktól és milyen hibák okozzák a sikertelenséget.

Ágyi poloska ellen kombinált irtással

A szakszerűen kivitelezett kombinált ágyi poloska irtás lényege a több különböző technológia alkalmazása egymásra épülő rendszerben, valamint a prémium minőségű anyagok használata. Legyen szó irtószeres irtásról, irtószer mentes eljárásról, vagy a kettő kombinálásáról. Egyre gyakrabban tapasztalni, hogy csak a permetezés, vagy önmagában a gőzölés nem elegendő az ágyi poloska maradéktalan elpusztítására egyetlen alkalommal.

Ágyi poloska ellen tisztítószerekkel

Ágyi poloska ellen szoktak hipót, domestost, stb. használni az emberek szinte minden típusú felületen. Az ilyen jellegű próbálkozások kismértékben gyéríthetik ugyan az állományt, de teljes kiirtásra nem alkalmasak. A maró tisztítószerek kontakt hatásuk révén a látható egyedeket elpusztítják, viszont a rejtőzködő és menekülő valamint a petéket nem fogják irtani. Jellemzően ezekkel a szerekkel nem is lehetséges minden rejtekhelyet kezelni mivel az adott helyiség emberi tartózkodásra alkalmatlanná válna.

Ágyi poloska ellen ózonnal/ózongenerátorral

Ózonnal ugyan nem végzünk ágyi poloskairtást, de az utóbbi időben több ügyfelünk is igényelt szakszerű irtást, mivel ózonnal hosszas próbálkozás után sem jártak sikerrel. Nem csoda, nem erre való. Speciális laboratóriumi körülmények között működhet ugyan, de lakásban átlagos körülmények között nem. Képesek könnyedén olyan búvóhelyet találni maguknak ahol túlélik a “beavatkozást”. Ezen a működtetési és behatási idő jelentős meghosszabbítása sem segít.

Legutóbb egy munkásszállót üzemeltető ügyfelünk számolt be arról, hogy 24 órás működtetés után is csak kismértékű gyérítést tudtak elérni. A többség életben maradt így elmondható, hogy ágyi poloskák ellen ózonnal nem lehet eredményt elérni. Természetesen senkit sem akarunk lebeszélni arról, hogy kipróbálja. Persze csak saját felelősségre. Erősen ajánlott továbbá a biztonsági adatlap tanulmányozása az ózonfejlesztő készülék használatát megelőzően.

A jelenleg engedélyezett rovarirtó szerek és eljárások egyikénél sincs olyan egészségkárosodással fenyegető mellékhatás mint az ózonfejlesztőkkel kapcsolatban. A biztonsági előírások betartása mellett, elméletileg nem jelentenek túlzott kockázatot az ilyen típusú berendezések, de főleg “rovarirtásra” mindenki saját felelősségre üzemeltesse.

Ágyi poloska ellen a többség maga próbálkozik első körben, akár ózon fejlesztővel akár mással. Sokszor nagyon kitartóak tudnak lenni egyesek. Hetekig-hónapokig is képesek küzdeni a poloskák ellen. Folyamatosan tesztelünk kísérletezünk különböző eljárásokkal, technológiákkal. Mindemellett napi szinten foglalkozunk ágyi poloska irtással így elhiheti amikor azt mondjuk, hogy egyetlen készülék nem lesz elég a feladatra. Főleg olyan nem aminek kidolgozott módszertana sincs.

Elektromos riasztó készülékek

Ágyi poloska és minden más rovar ellen riasztó készüléket használni a vicc kategóriába tartozik. Véleményünk szerint nem szükséges bővebben kifejteni, hogy miért. Valójában még, ha a rovarok el is riadnának a készülék által kibocsátott hangoktól, rezgésektől, akkor sem lenne semmi értelme. Gondoljon bele, honnan-hová szeretné elriasztani őket. Egyik szobából a másikba, vagy egyik lakásból a másikba nem sok értelme lenne. Mindeközben persze folyamatosan szaporodni fognak természetesen.

Ágyi poloska ellen növényvédő szerek

Munkáink során mindenféle házilagos próbálkozással találkoztunk már. Természetes, hogy adott problémát mindenki maga próbál saját kezűleg megoldani. Van azonban egy nagyon fontos tanácsunk amit érdemes megfogadni. Növényvédő szerekkel, petróleummal, hígítóval, csavarlazítóval, stb. nem érdemes próbálkozni. Szokták mondani, hogy “lefújtam vele és megdöglött, nagyon jó cucc” végül nem értik miért nem jártak sikerrel. Bármivel is próbálkozzon arra nagyon ügyeljen, ne mérgezze saját magát és az Önnel együtt élőket. Sajnos a legtöbb ilyen típusú vegyszerekkel csak ezt fogja elérni. Hiába kergeti egyesével a poloskákat egy flakon akármilyen csodaszerrel amit a boltban vásárolt. Megfelelő felszerelés és tapasztalat híján még számottevő gyérítést sem lehet elérni. Javasoljuk, hívja ügyfélszolgálatunkat személyre szabott tanácsokért.

Gyomirtók

Gyomirtóval kísérletező ügyféllel is találkoztunk már. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmüket, ezen készítmények lakásban maximum az emberre jelentenek veszélyt. Ágyi poloskára és más rovarra sem lesz hatásos. Zárt térben semmilyen élőlény ellen ne használja!

Lakossági irtószerek ágyi poloska ellen

Ahhoz, hogy bárki számára megvásárolható és “bárhol” felhasználható legyen az adott készítmény bizonyos feltételeknek meg kell felelnie. A lakossági forgalomban kapható rovarirtó termékek hatóanyagtartalma és hatástartóssága sokkal alacsonyabb mint a szakemberek által használt koncentrátumoké. Továbbá a sikertelenség okai között szerepel még a permetszerek önmagukban való használata, kiegészítő módszerek nélkül. Egy zsúfoltabb lakásban négy-öt technológiából álló kombinált kezelést alkalmazunk annak érdekében, hogy egyszeri alkalommal is eredményesek tudjunk lenni. Az évek során kidolgozott eljárást tapasztalattal is ki kell egészíteni a sikeres poloskairtáshoz. Nem nehéz kitalálni, hogy egy flakon kézi pumpás irtószer mennyire kevés ehhez képest.

Takarítással ágyi poloska ellen

Sokak fejében megfordul az alapos takarítás gondolata, ha ágyi poloskától szeretne megszabadulni. Nehéz időigényes folyamatba kezdenek, kifejezetten az irtásra koncentrálva. Beindul porszívózás, mosás, vasalás esetenként a gőzkacsa használata. Teszik ezt úgy, hogy adott esetben igen magas a fertőzöttség. Ilyenkor persze mindig marad elegendő túlélő, mivel bolygatásra azonnal szétszélednek. Rendkívüli rejtőzködő képessége és a lárvák nagyon apró termete miatt a takarítás nem elegendő, még 1-2 lárva jelenléte kapcsán sem. Takarításnak és lomtalanításnak fontos szerepe lesz az irtási folyamatban, de ennek a kivitelezése kapcsán néhány lényeges szabályt kötelező betartani. Minderről bővebben a takarítással foglalkozó írásunkban foglalkozunk.

Hibák amiket semmi esetre se kövessen el ágyi poloska ellen

A pánikszerű lomtalanításnál rosszabbat nem igazán lehet elkövetni. Bútorok és berendezési tárgyak fejetlenül, csomagolatlanul történő kidobással tudja a legjobban súlyosbítani, valamint kiterjeszteni az ágyi poloska fertőzöttséget. Bővebben is írtunk már a témáról: poloskás bútor elszállítása

Mint minden kártevő esetében, így az ágyi poloska esetében is a felkutatás, beazonosítás az első lépés. Csípésnyomok lehetnek ugyan rá utaló jelek, de önmagában ez kevés. Alapos nyomvizsgálatot kell tartani, amiben segítséget nyújt a következő írás: ágyi poloska felkutatása

Számos hibát el lehet követni ágyi poloska ellen ami a kezdeti lépéseket illeti. Az első lépés mindig a legkritikusabb, mivel nagyon könnyen válhat igazán súlyossá a helyzet. Szomszédok, családtagok és rokonok is „áldozatul” eshetnek a poloska fertőzésnek. Amennyiben házilagos irtást szeretne végezni, vegyen figyelembe néhány alapszabályt.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595