Vegyszermentes ágyi poloska irtás

vegyszermentes ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtása vegyszerek, irtőszerek nélkül

A vegyszermentes ágyi poloska irtás alapvetően erre a célra kifejlesztett speciális szárazgőzt előállító géppel történik. Átlagos berendezettségű lakásokban önmagában a gőzölés nem elegendő. Éppen ezért más eljárásokat is alkalmazunk annak érdekében, hogy egyetlen kezelés elegendő legyen. Ágyi poloska elleni harcban a legmagasabb minőségű gépeket és kiegészítő szereket alkalmazzuk, kellő időráfordítással és alapos munkát végezve. Tapasztalataink szerint – mindenből a legjobbat, vagy semmit.

Vegyszermentes ágyi poloska irtás gőzzel

A 180 °C-os vegyszermentes ágyi poloska irtásnál nincs rezisztencia, elpusztítja a poloskát és petéit, már aznap poloska csípések nélkül aludhat. Kezelés során a poloskák minden lehetséges búvóhelyét egy +180°C fokos levegőt (nem párát, és nem vizet) kifújó szárazgőzgéppel kezeljük. A gőzgép speciálisan ágyi poloska irtására lett fejlesztve. Poloskák és a peték pillanatokon belül elpusztulnak, de a tárgyakban , elektromos készülékekben és a textíliákban semmilyen kárt nem okozunk az eljárás során.

Senkit se tévesszen meg „gőz” mivel ez nem egy vasalóból kipufogott gőzöcske. Ágyi poloska ellen van néhány elengedhetetlen kritérium aminek meg kell, hogy feleljen a készülék.

  • Nagyon magas hőmérséklet
  • Szárazgőz ( ne áztasson )
  • Magas üzemi nyomás ( mélyedésekbe is behatoljon )
  • Ürülékek, szennyeződések fellazítása
  • Fertőtlenítés ( manapság fontos )
  • Kárt ne okozzon semmilyen típusú anyagban

Természetesen a gőzzel való poloskairtás csak és kizárólagos alkalmazása nem elégséges. Egy átlagos ingatlanban rengeteg olyan rejtekhely van a poloskák számára amiket nem lehet, vagy nem cészerű gőzöléssel kezelni. Gondolunk itt például kapcsolók, lámpatestek, szegőlécek alatti területek, stb. Pontosan ezért van szükség a kiegészítő módszerek alkalmazására egyidőben.

Vegyszermentes ágyi poloska irtás módszerei

A gőzzel torténő ágyi poloska irtás mellett porozást, permetezést, ULV ködképzést és csapdázást is használunk. Ennek a komplex rendszernek hála első kezelés után megszabadulhat az ágyi poloskáktól nagyobb felfordulás, vagy bútorok kidobása nélkül. Ezek a kiegészítő módszerek mind fizikai hatáson alapulnak, a rovarok testét roncsolják, felsértik és a lézőrendszerét blokkolják.

Vegyszermentes ágyi poloska irtás mosással

Ruhákat és egyéb mosható holmikat 60°C-on kell mosni a rovarok és petéik elpusztítása, valamint az általuk okozott szennyeződések eltávolítása okán. A kimosott ruhákat semmi esetre sem szabad a fertőzött helyiségbe visszavinni, esetleg ott szárítani. Irtás előtt a tiszta és már száradt holmikat érdemes lezárt, erős zsákokban tárolni. Néhány jó tanács a témával kapcsolatban.

Szállodai tartózkodás illetve bentlakásos kollégiumból hazatérő családtagok ruhái azonnali mosást igényelnek, legalább 60 fokon. Személyes tárgyakat át kell vizsgálni erős fényben, hogy megelőzzük a behurcolást. Az ágyi poloska bejutása nem csak ideiglenes szálláshelyekről lehetséges. Használt bútorok, könyvek, interneten rendelt csomagok és tömegközlekedés igénybevétele esetén is hazavihetőek.

Vegyszermentes ágyi poloska irtás porszívózással

Amit még házilag bevethetünk vegyszerek nélkül az a porszívózás. Precíz és alapos porszívózással tovább csökkenthető az egyedszám. Ennek feltétele azonban, hogy ténylegesen lassú mozdulatokkal porszívózzon, valamint a művelet végeztével a készülék legyen kitakarítva. Porzsák esetén azonnali csere, tárolóedénynél forró vizes öblítés. Hepa szűrőt szintén bő vízzel kell átmosni. Mivel ez egy időigényes eljárás óvatosan szabad csak a berendezési tárgyakat mozgatni. Bolygatásra az ágyi poloska gyorsan menekülni kezd, éppen ezért előfordulhat, hogy többen is elmenekülnek és a szoba egy távolabbi pontján rejtőznek el.

Tippek és tanácsok amiket érdemes megfogadni

  • Bolti irtószereket, interneten olvasott egyéb kemikáliákat ne használjon mert csak szétkergeti az ágyi poloskákat.
  • Bútorok szakszerű kezeléssel menthetőek, kidobni azokat nem ajánlott irtás előtt mivel szétszóródnak a lakásban/társasházban. Poloskás bútorok elszállítása
  • Lomtalanítani kizárólag erős kukazsákban szabad, bezárva és szakadás mentesen. Célszerű nem teljesen teletölteni a zsákokat. A kidobásra ítélt dolgok minden esetben az adott helyiségben kell bezsákolni.
  • Másik szobába való átköltözés nem oldja meg a problémát. Rövid időn belül megtalálják az embert, így már két szoba lesz fertőzött. Ugyanez vonatkozik a rokonokhoz, barátokhoz való átköltözésre. Személyes dolgokkal is könnyedén átviheti a rovarokat.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595