Ágyi poloska irtás után takarítás

Ágyi poloska irtás utáni takarítás

Ágyi poloska irtás előtt és utáni takarítás lakásban

Az ágyi poloska irtás utáni takarítás célja, hogy közvetlen lakókörnyezetünket megszabadítsuk a poloskák miatt fellépő szennyeződésektől. Alapos takarítással eltüntethetők az elhullott rovarok, ürüléknyomok, levedlett kültakarók és az irtásból visszamaradt irtószer maradványok. Ezek allergizáló hatása, arra érzékenyeknek ily módon megszüntethetők.

Az irtást megelőző takarítás

Nagyon lényeges leszögezni, hogy a poloskairtás előtti takarítás és lomtalanítás, maga az irtás hatékonyságát növelő tényező. Minél kevesebb dolog található az adott területen, annál hatékonyabb lesz az irtás és az alkalmak száma is csökkenthető ezáltal. Bizonyos mértékű zsúfoltságnál egész egyszerűen nem vállalható ágyi poloska irtás, garancia pedig szóba sem jöhet. Sokan egész egyszerűen nem értik, hogy miért. Lényegében minél több holmi annál több rejtekhely a poloskák számára. Másrészt pedig egész egyszerűen megközelíthetetlenné tesznek bizonyos területeket.

Sajnos gyakran előfordul, hogy az irtást megelőzően elkerülhetetlen a lomtalanítás és takarítás, mivel szakemberünk be sem tud lépni az adott helyiségben. Ilyen esetekben maximum gyérítést lehet csak elérni ami bizonyos esetekben elkerülhetetlen. Például egy füstbefújással, hideg- vagy szárazköd-képzéssel. Természetesen ez többszöri irtást jelent. A szóban forgó körülmények fennállása esetén, kérje ügyfélszolgálatunk tanácsát mielőtt cselekedne.

A vegyszermentes ágyi poloska irtás után néhány nappal már lehet takarítani, amennyiben a kihelyezett monitoring csapdák nem jeleznek poloskákat. Hagyományos irtószeres kezeléseknél ez az idő nagyjából 4-6 hét.

Porszívózás

Ágyi poloska irtás utáni takarításnál alaposnak kell lennie , – a porszívózásnak precízen az egész lakásra vonatkozóan el kell végezni. Különös tekintettel a korábban az ágyi poloskák búvóhelyéül szolgált területeken. Nem könnyű feladat mivel nagy valószínűséggel bútorokat kell mozgatni ehhez a feladathoz. A porszívózás végeztével, cseréljen porzsákot. Használt porzsákok minden esetben kerüljenek kukazsákba!

Törölgetés

Irtószeres poloska irtás után törölgetni nem szabad, erre minden szakvállalat felhívja ügyfelei figyelmét. A hagyományos irtószeres kezeléseket legalább két alkalommal kell végrehajtani, a teljes mentesség elérése érdekében. A két kezelés között ( körülményektől függően ) 2-4 hétnek szükséges eltelnie. Majd az utolsó irtás végeztével szintén ki kell várni ezt a néhány hetet. Kivéve a vegyszermentes ágyi poloska irtás után.

Sok idő telik el nedves takarítás nélkül, és az ingatlan elhelyezkedésétől függően, nagy valószínűséggel vastagon be fog lepni mindent a por. A porszívózáshoz hasonlóan ebben az esetben is precíz munkára van szükség. Általános lemosószer használata javasolt a törölgetéshez, nincs szükség durva maró hatású tisztítószerekre, vagy fertőtlenítésre. Kizárólag az ágyi poloska miatt fertőtleníteni nem szükséges, mivel fertőző betegséget nem terjeszt. Az általános tisztítószerek nagyon jól oldják az irtószereket lemosáshoz, felmosáshoz kiválóak.

Legnehezebb feladat az ágyi poloska ürülékét eltávolítani a különböző felületekről. Faanyagokról szinte lehetetlen eltávolítani. A gőzzel való irtásnál szoktunk adagolni a gőzhöz egy speciális oldószert ami kifejezetten ágyi poloska ürülék eltávolítását segíti.

Bezsákolt holmik

Valószínűleg az irtást megelőzően bizonyos holmik bezsákolásra kerültek. Szabály szerint ezeket hat hónap tárolás után lehet kicsomagolni. A folyamat azonban felgyorsítható. Ruhaneműket textíliákat magas hőmérsékleten ( 60°C ) kell kimosni. Természetesen nem minden szövet képes ezt elviselni károsodás nélkül. Ebben az esetben szárítógép használata jelent megoldást.

Amennyiben nem megoldható a mosás és szárítás, akkor a közösségi mosodák jelenthetnek még megoldást erre a problémára. Fontos azonban, hogy a zsákokból történő gépbehelyezés kellő odafigyeléssel történjen. Semmit nem szabad kiborítani, közvetlenül kerüljön minden a mosógépbe, vagy használjunk poloskazsákot erre a célra. A poloskazsák kibontás nélkül, közvetlenül a mosógépbe helyezhető.

Egyéb holmik, eszközök, tárgyak hat hónapos tárolás után vehetők újra igénybe. A fekete zsákok megfelelő időjárási körülmények esetén, a napra kitéve kellően felmelegednek. A zsákok belsejében uralkodó forróság elpusztítja a poloskák minden fejlődési alakját, a petéket is. Így jelentősen lerövidülhet a tárolás időtartama ( kb. 1 hét ). Figyelembe kell venni viszont a külső hőmérsékletet, a napsütés intenzitását – évszakfüggő -, illetve a zsákok tartalmát és tömörségét. Túlzsúfolt, megtömött zsákoknál több idő szükséges. Hasonlóan eredményes lehet más hőhatáson alapuló eljárás is ami felgyorsítja a folyamatot. Részletesen ügyfélszolgálatunk tud tanácsot adni.

Bútorok

Minden bútort hatékonyan tudunk kezelni kidobni nem kell semmit. Sokan szeretnének azonban megszabadulni néhány bútordarabtól, főként az undor miatt. Néhány helyen úgy közlik, hogy az irtás előtt dobják ki azokat. Ezt semmi esetre se tegye, ha jót akar magának és esetleg szomszédainak. Feltétlenül olvassa el a poloskás bútorok elszállításával foglalkozó írásunkat.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595