Ágyi poloska jelei

ágyi poloska jelei

Az ágyi poloska első jelei általában a reggelente megjelenő viszkető csípések. Egyeseknél azonban nem vált ki semmiféle reakciót a szúrás. Ők azok akiknél sokkal később kerül felfedezésre a rovar. Ebből a szempontból sokkal jobban járnak azok akinél már az első csípésre kialakulnak a tünetek, így lehetővé válik az azonnali cselekvés. Az ágyi poloska csípésére másoknak egészen intenzív tünetei keletkeznek ami miatt szakorvoshoz fordulnak. Sajnos még manapság is akad olyan bőrgyógyász aki nem ismeri fel a rovarcsípéseket, emiatt sok ügyféllel találkozunk akiknél a félrekezelések miatt rengeteg időveszteség adódik. Ágyi poloska ellen az idő alapvetően meghatározó tényező. Éppen ezért annyira fontos az ágyi poloska jeleinek felismerés.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595

Ágyi poloska jelei – csípések

ágyi poloska csípése

Az ágyi poloska csípése főként éjszaka a takaróval, illetve ruházattal nem fedett testtájékon éri az embert. Ebből kifolyólag a végtagok és a nyak környéke lehet csípésekkel  – sokszor alaposan – ellátva. Adott bőrfelületen egymáshoz közel elhelyezkedő csípések abból adódnak, hogy az ágyi poloska 2-4 szúrást is megejthet mire megfelelő hajszáleret talál magának a vérszíváshoz.

Az ágyi poloska csípésének egyértelmű beazonosítása lényeges, mivel más rovarok, vagy allergiás reakció is kiválthat csípéshez hasonló tüneteket. Kizárólag egyetlen csípés miatt ágyi poloska irtást végezni nem ajánlott. Semmi esetre se kezdjen bolti irtószereket kihelyezni, ez a legnagyobb hiba amit elkövethet. Pontos beazonosításhoz a csípések körülményeinek ismerete is elengedhetetlen mikor, hol, hányszor, stb. keletkeztek csípések. Ezt követően tartson alapos vizsgálatot, még abban az estben is, ha egyébként rendszeresen takarít és patyolat tisztaság van a mindennapok folyamán.

Ágyi poloska jelei – vérfoltok

ágyi poloska vérfolt

A következő jel a vérfoltok megjelenése ágyneműn, párnán és lepedőn. Csípésekkel egyidőben, vagy kicsivel később megjelenhetnek vérfoltok az éjszakai forgolódásból adodó összenyomott poloskák miatt. Ezek a sokszor elkenődött vérfoltok nem adnak okot a legtöbb ember számára, hogy tovább vizsgálódjanak. Azok akik ismerik, találkoztak már ágyi poloskával, tudni fogják már ennyiből is pontosan mivel állnak szembe. Érdemes azonban minden kétséget kizáró bizonyosságot szerezni és tovább vizsgálódni.

Ágyi poloska jelei – ürülék

ágyi poloska ürülék

Az ágyi poloska ürülék nagyon apró és könnyen összetéveszthető más háztartási, vagy egyéb szövetdarabokkal. Mivel az ürülék nyomok nagyon apróak, megtalálásuk sem egyszerű kivéve, ha már több van belőlük egy adott helyen. Jellemzően az ürüléknyomok rejtekhelyük környékén találhatóak nagyobb számban. Eltávolítása nagyon nehéz, bizonyos felületekről lehetetlen. Sokan nem is szívesen fekszenek vissza egy olyan ágyba ahol jelentős mértékben elszaporodtak az ágyi poloskák. Itt jegyeznénk meg, hogy semmi esetre se dobjon ki bútorokat szakszerű irtás előtt. Rengetegen elkövetik ezt a hibát ami talán a legnagyobb amit ágyi poloska ellen el lehet követni. Ágyi poloska ürülék videó

Ágyi poloska jelei – a rovar

ágyi poloska

Élő, elhullott rovar és lárvabőr az amit a következő lépcsőben keresni szükséges, ha ágyi poloska jelei után kutat. Rendkívüli rejtőzködő képessége miatt fokozatosan, óvatosan haladva kell kutatni utánuk. Ágyneműket, párnákat valamint azok varrásait vizsgálja meg alaposan, majd fojtassa a lepedővel. Véletlenül se dobáljon szét semmit és pláne ne borítsa fel az ágyat. Mindent át kell ugyan vizsgálni az ágyban és annak környékén, de fokozatosan érdemes mindezt elvégezni. Bolygatásra ugyanis nagyon könnyen szétszélednek a szoba, vagy a lakás más pontjaira. Ágyi poloska ellen fellépni kizárólag szakszerűen lehetséges, a házilagos irtások 99 százaléka eredménytelen. Ráadásul akinek nem sikerül házilag maradéktalanul kiirtani a poloskákat annak egy sokkal rosszabb helyzettel kell szembenéznie utána. A szétkergetett és rezisztens populációt lényegesen nehezebb lesz kiirtani még szakemberek számára is.

Ágyi poloska jelei – szagok

Torán jellegzetes szagú váladékot termelő bűzmirigy van. Ezt az édeskés szagot fokozatosan, egyre jobban érezni lehet ahogyan a poloskák szaporodnak. Egy-két rovar által kibocsájtott szagot természetesen nem lehet érezni, erre a feladatra bizonyos országokban kutyákat képeznek ki és alkalmaznak, főként szálláshelyeken. Amennyiben furcsa szagot érez, ne gondoljon azonnal ágyi poloskára. Mindenképpen vizsgálódjon tovább és keresse a már fentebb leírt jeleket. A kereséshez használjon erős zseblámpát, lehetőleg ne a mobiltelefonét.

Ágyi poloska jelei – felderítés

Amennyiben szakszerű ágyi poloska felderítésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Ágyi poloska szakszerű felderítése professzionális eszközökkel. Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire nehéz egy átlagos lakásban az ágyi poloskát megtalálni. Magas fertőzöttség mellett sem képesek sokan felismerni a kialakult problémát. Szakavatott szemmel kollégáink a legtöbb, az ember közelében megtelepedett rovart sokkal nagyobb eséllyel képesek felderíteni. Szakszerű felderítésről részletesen.

Ágyi poloska irtás

Az időben felfedezett és szakszerűen elvégzett ágyi poloska irtás esetében akár egyetlen kezeléssel véget lehet vetni a problémának. Fokozottan igaz ez a vegyszermentes kezelésekre, ami irtószerek nélkül történik. Amennyiben a legrövidebb időn belül szeretne megszabadulni a vérszívóktól garanciával, hívja az alábbi telefonszámot. Részletesen az ágyi poloska irtásról.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595