Ágyi poloska csípés képek

Ágyi poloska csípés

Ágyi poloska csípés megjelenése, ártalma – fotók és videó

Az ágyi poloska csípése és annak száma egészen más képet mutathat egyes embereknél. Megjelenése életkortól, érzékenységtől, gyógyszerektől, stb. változhat, vagy akár teljesen észrevehetetlen marad. Egyes embereknél semmiféle külső tünet nem jelenik meg akár a sorozatos szúrások ellenére sem. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy jelentősen elszaporodnak mire felfedezésre kerül maga a probléma. Alább a mihamarabbi felismerésben szeretnénk segítséget nyújtani, mivel az idő rendkívül fontos tényező az ágyi poloska elleni harcban. Látni fogja, hogy miért.

Hogy néz ki az ágyi poloska csípés?

Az ágyi poloska csípése főként éjszaka a takaróval, illetve ruházattal nem fedett testtájékon éri az embert. Ebből kifolyólag a végtagok és a nyak környéke lehet csípésekkel  – sokszor alaposan – ellátva. Adott bőrfelületen egymáshoz közel elhelyezkedő csípések abból adódnak, hogy az ágyi poloska 2-4 szúrást is megejthet mire megfelelő hajszáleret talál magának a vérszíváshoz.

Az ágyi poloska csípésének egyértelmű beazonosítása lényeges, mivel más rovarok, vagy allergiás reakció is kiválthat csípéshez hasonló tüneteket. Kizárólag egyetlen csípés miatt ágyi poloska irtást végezni nem ajánlott. Semmi esetre se kezdjen bolti irtószereket kihelyezni, ez a legnagyobb hiba amit elkövethet. Pontos beazonosításhoz a csípések körülményeinek ismerete is elengedhetetlen mikor, hol, hányszor, stb. keletkeztek csípések. Ezt követően tartson alapos vizsgálatot, még abban az estben is, ha egyébként rendszeresen takarít és patyolat tisztaság van a mindennapok folyamán.

Ágyi poloska csípés fotó

Nyomvizsgálat

A poloska felkutatásához szükség lesz egy erős zseblámpára és egy nagyítóra. De pontosan mit kell keresni? Élő vagy elpusztult rovart, lárvabőrt, ürüléket, csípésnyomot, kellemetlen szagot. A poloskák felkutatása nem egyszerű feladat. Óvatosan és figyelmesen kell eljárni, bolygatásra könnyen szétszélednek a lakás más pontjaira. Hol keresse a poloskákat és nyomaikat általánosságban?

  • Ágy ( matrac, rács, keret, stb. )
  • Konnektorok
  • Polcok
  • Könyvek
  • Karnis
  • Faliképek
  • Furatok
  • Ablakkeret

Mit kell tenni, ha ágyi poloskára utaló nyomot talál? Első körben tanácsos lefotózni és megmutatni egy szakembernek mivel a poloska nyomokat könnyen össze lehet téveszteni mással. Persze az is előfordulhat, hogy már annyira elszaporodtak aminek következtében teljesen egyértelművé válik az azonosítás.

A következő nagy kérdés hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától, ha valóban találtunk egyértelmű bizonyítékot jelenlétükre. Annak érdekében, hogy minél hamarabb és maradéktalanul meg tudjunk szabadulni a nem kívánatos vérszívóktól, olvassa el a fenti linken található írásunkat. Tíz emberből kilenc sajnos nagyon helytelenül kezd el cselekedni első felindulásában.

Ágyi poloska pete

Az ágyi poloska nőstény akár naponta is képes lerakni 2-6 petét. Ez esetben naponta kell vért szívnia, de már a fiatal lárvák is vért szívnak fejlődésükhöz. A fehér pete 1 milliméter hosszú és 0,5 milliméter széles. A petéből való kifejlődéshez megfelelő körülmények között, 10-14 napra van szükség. Amikor poloskák után kutatunk, érdemes ezekre is figyelmet fordítani.

Ágyi poloska ürülék nyomok

Poloska az ürülékét búvóhelye környékén helyezi el. Az ürülék szinte minden felületen megtapad, eltávolítása nagyon nehezen kivitelezhető, sokszor csak az anyag vagy a felület károsodásával lehetséges. Allergizáló hatása bizonyított. A poloskaürülék nagyon apró és könnyen összetéveszthető más háztartási, vagy egyéb szövetdarabokkal. Jelentős elszaporodása miatt előfordulhat, hogy az érintett bútort, vagy bútorokat ki kell dobni. A poloskás bútorok elszállítása viszont nem olyan könnyű feladat mint elsőre gondolná.

Ágyi poloska csípés és viszketés

A viszketés kialakulása több óra vagy több nap elteltével jelentkezik. Utazások vagy más helyen való tartózkodás nem jelenti azt, hogy a csípések feltétlenül az idegen helyen keletkeztek. A tünetek kialakulása jelentős időbeni eltéréseket mutathatnak akár. Az ágyi poloska csípése igen alattomos, mivel nyálában véralvadásgátló, értágító, érzéstelenítő és viszketést kiváltó anyagok találhatóak.

Kimondottan poloskacsípésre nem kapható specifikus termék, de általános rovarcsípésre alkalmazható készítmény igen. A viszketések enyhítésére antihisztamint tartalmazó krémek, esetleg hűsítő lóbalzsam alkalmasak, vagy alkohol tartalmú fertőtlenítő oldatok. Vakarni a sebeket kifejezetten tilos, koncentráljon inkább a viszketés csillapítására. Intenzívebb tünetek megjelenésekor forduljon orvoshoz.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595