Ágyi poloska irtószer

Ágyi poloska irtószerek

Ágyi poloska irtására alkalmas irtószerek

Az ágyi poloska elleni irtószerek közötti legfőbb különbség a lakossági és a szakemberek számára elérhető termékek adják. A boltokban, vagy interneten vásárolt készítmények, különböző csodaszerek ágyi poloska maradéktalan irtására nem alkalmasak. Gyérítésre, egyedszám csökkentésére talán, ha közvetlenül a rovarokra sikerül permetezni. Pontosan ez adja a probléma lényegét, az ágyi poloska rejtőzködő rovar így minden egyes példányt szinte lehetetlen megtalálni. Amennyiben megunta az interneten vásárolt szerekkel való kísérletezgetést, forduljon szakemberhez.

Ágyi poloska irtószerek és hatóanyagok

Hatóanyagok tekintetében legtöbbször szintetikus piretroidok kerülnek alkalmazásra. A szintetikus piretroidok fajlagos érintőmérgek, az ágyi poloska idegrendszerére fejti ki hatását. Nagy előnye, hogy tartós hatásúak és az emberre nézve kevésbé toxikusak. Hátrányuk, hogy kizárólag mozgó alakokra fejti ki hatását, petékre nem. Ebből adódóan ismétlő kezelésekre van szükség. A szintetikus piretroidok felhasználása igen komoly szakmai felkészültséget igényel. Nem megfelelő ismeretek, vagy tapasztalatlanság, esetleg a felhasználás szabályainak megszegése, eredménytelenséget fog okozni és elősegítheti a rezisztencia kialakulását. Lényegében itt a házilagos próbálkozásokról beszélünk az esetek túlnyomó többségében.

Ölőhatás elérésére folyékony, por, vagy hab formában kaphatóak különböző készítmények. Azt, hogy éppen melyik formuláció használható adott területen, a helyszín megismerése után, a körülmények tükrében dől el. Általánosan használható recept nincs, ezt mindig szakembernek kell eldöntenie. Az irtószer koncentrátumok kizárólag szakképesítéssel rendelkező személyek által megvásárolhatóak és felhasználhatóak.

Kiűzőszerek

Az ágyi poloska rendkívüli rejtőzködő képessége miatt szinte kötelező valamilyen kiűzőszert használni. A kiűzőszer lehet szintetikus, vagy természetes eredetű. Kijuttatása füst és köd formájában a leghatékonyabb, de permetezőgépbe a munkaoldathoz keverve is használhatóak. Ezen kívül aeroszol palackok vannak még forgalomban, használatuk korlátozott, nem költséghatékonyak.

Fejlődést gátló szerek

A fejlődést gátló hatóanyag alkalmazása ágyi poloska ellen nagyobb fertőzöttség, illetve a visszafertőzés magas kockázatával rendelkező lakásoknál ajánlott. Önmagában mentesítésre nem alkalmas, de poloskás társasházak, tömegszállások irtásánál használni kell mindenképp. Miért?

  • Eredményességnövelés
  • Rezisztencia megakadályozása
  • Fejlődésgátlás
  • Szaporodásgátlás

Néhány lakossági termékben is megtalálhatóak fejlődésgátló hatóanyag kis mennyiségben, viszont ölőhatásért felelős anyag nincs. Azonnali eredményt így ne is várjon ezeknél a készítményeknél. Hatását tekintve a következő fejlődési szakasznál fejti ki, a rovar képtelen lesz a következő lárva stádiumba fejlődni ( kifejlés ).

Ágyi poloska irtószer ára

Maguk a készítmények sűrűn változnak. Jelennek meg újak, vonnak ki régebbieket különböző okok miatt. Az irtószerek ára ezzel egyidejűleg változik annak tükrében, hogy éppen melyik termék elérhető. A professzionális koncentrátumok ára tíz és ötvenezer forint között van, még a lakossági irtószerek ára nagyjából kétezer forint. Természetesen a különbségek nem csak az árban jelennek meg… Ágyi poloska irtás a legmagasabb mínőségű termékekkel, hatékonyan és maximálisan biztonságosan az egész család számára.

Ágyi poloska ellen a legtöbb esetben – például egy átlagos lakásban, vagy átlagosnál zsúfoltabb szobában – az olcsóbb irtószerek nem lesznek hatékonyak. Az igazán hatékony, biztonságos és szaghatásban mérsékeltebb készítmények ára magas. Sajnos az ágyi poloskától könnyen és olcsón megszabadulni nem lehet. Azok akik túl vannak már jónéhány irtáson azok pontosan tudják, hogy miről van szó. Gyermekek és háziállatok mellett mindenképpen az elérhető legbiztonságosabb terméket szabad választani. Értelemszerűen ez növeli az irtás árát, de megéri a többletköltség ezekben az esetekben. Esetleg választható még vegyszermentes ágyi poloska irtás is.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595