Honnan jön az ágyi poloska

Honnan jön az ágyi poloska

Honnan jön az ágyi poloska és miért lényeges tudomást szerezni róla

Honnan jönnek, hogyan kerülnek a lakásba és mit lehet tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk az újbóli bejutásukat? Az aki első alkalommal találkozik ágyi poloskával szeretné, ha többet nem fordulna elő a bejutás. Aki pedig rendszeresen visszatérő poloskáktól szenved, szeretné megismerni a probléma forrását annak érdekében, hogy mielőbb megszüntetésre kerüljön. Nézzük honnan jön az ágyi poloska leggyakrabban.

Ágyi poloska első bejutása

Az ágyi poloska bejutását egy lakásba számtalan tényező segítheti, vagy gátolhatja. Sajnos az emberi tevékenység és hozzáállás inkább segíti a rovarok terjedését és szaporodását. Használt tárgyak vásárlása, utazás, nagyobb közösségek mind potenciális veszélyforrásai az ágyi poloska behurcolásának. Alapvetően passzív úton így kerülhetnek be egy lakásba, ahol aktív módon saját lábukon minden szobát, vagy szomszédos lakásokat is megfertőzhetnek.

Kiemelten kell foglalkozni továbbá a turizmus kérdésével, ezen belül főleg a külföldi ki- és beutazásokkal. Nyaralásból hazatérő családok saját maguk hurcolják be a poloskákat saját lakásukban. Egy részük már csak akkor veszi észre, hogy baj van mikor már jelentősen elszaporodtak. Tartson alapos vizsgálatot és ha gyanúsat lát fotózza le, így könnyebben lehet azonosítani a “betolakodót”. – Ágyi poloska csípése és felismerése képekkel. –

Honnan jön az ágyi poloska a lakásba

A bekerülés tisztázása után a folyamatos visszafertőződés kérdésével is foglalkozni kell, mivel nagyon sokan szenvednek ettől a jelenségtől. Társasházi lakásoknál gyakori probléma a rendszeres ágyi poloska felbukkanás időről-időre. Ebben az esetben a fertőzött lakások mindegyikében szakszerű ágyi poloska irtás elvégzése jelent megoldást. Mivel ez ritkán kivitelezhető, javaslatunk szerint egy kombinált irtás alkalmával lehet azonnali és tartós eredményt elérni. Maga a poloska irtás lehet irtószeres, vagy irtószer mentes technológia. Gyermekek és háziállatok mellett jellemzően vegyszermentes ágyi poloska irtás szoktuk javasolni.

Társasházak ágyi poloska mentesítése terén kritikus pontok a vezetékek, csőáttörések és egyéb átjutási pontok. Kapcsolók, konnektorok kiszerelése valamint felporzása elengedhetetlen. Továbbá a monitorozás is szükséges ezekben az esetekben ami csapdázást jelent. A csapdák lehetnek ragadós és hőcsapdák, amik szakszerű kihelyezésével lehet eredményesen működtetni.

Honnan jön az ágyi poloska családi házban

Családi házak tekintetében a rendszeres visszafertőződés okai között az újbóli behurcolás, a házilagos irtás és részleges nem minden szobára kiterjedő kezelés ad magyarázatot. Több szobával rendelkező családi házak tekintetében fontos, hogy minden szoba, gardrób, fürdőszoba, stb. szakszerű irtásra kerüljön. Ellenkező esetben rendszeresen megjelenhetnek a vérszívók és nem fogja tudni pontosan, honnan jön az ágyi poloska.

Honnan jön az ágyi poloska szállodába

Gyakran cserélődő és átutazó vendégek miatt valamint, a napjainkban tapasztalható turisztikai fellendülés okán rengeteg szálláshely küzd időről-időre ágyi poloskával. Az ágyi poloska bekerülése észrevehetetlen, ezért folyamatosan ellenőrizni kell az ágyi poloska jelenlétét a szállodában. Természetesen ugyanez a helyzet fennáll más intézmények esetén is. Például idősek otthona, kollégiumok, bentlakásos szociális intézmények, munkásszálló, táborok, stb.

A tulajdonosok számára sajnos rossz hír, megakadályozni a behurcolást szinte lehetetlen, de az időben való felfedezés és irtás megakadályozhatja a szétterjedést. Erre a célra ragadós és hőcsapdák telepítésével és rendszeres ellenőrzésével tehetünk a legtöbbet.

Gyakran olvasni különböző fórumokon, hogy utazások alkalmával poloskacsípést szenvednek el a turisták/nyaralók. Ettől még rosszabb, ha valaki haza is visz néhányat belőlük. Napjainkban az ágyi poloska világszerte elterjedt. Éppen ezért érdemes néhány alapszintű óvintézkedést tenni annak érdekében, hogy sem járműből, sem szállodai szobából ne vigyük haza.

Néhány egyszerű tipp az ágyi poloska ellen:

Bőröndön belül legyen minden bezacskózva
Mindig legyen nálunk ragadós ruhagörgő
Kézipoggyászt tartsuk magunknál, vagy tegyük zacskóba
Csomagjainkat, ruháinkat ne tegyük az ágyba, vagy annak közelében
Érkezéskor az ágy/ágyak átvizsgálása legyen az első teendő
Távozás előtt alapos vizsgálat. Táskák, csomagok, ruhák stb.
Hazaérkezéskor mindent vigyünk a fürdőszobába. Kicsomagolás itt történjen ( fürdőkád ).

Ágyi poloska irtása behurcolás után

Az ágyi poloska nem egyenlő a mezei, vagy márványpoloskával és nem ugyanazt az eljárást kell alkalmazni ellene. Összegyűjteni, vagy rovarirtó készítményekkel fújkálni az esetek 99%-ában teljesen felesleges. Az első gondolatok mindig egy flakon rovarirtó készítmény, vagy bútorok kidobása körül forognak. Mindkettő nagy hiba és felesleges pénzkidobás. Egy flakon permet valószínűleg nagyon kevés, átlagos szobák esetén. További probléma a bolti irtószerekkel kapcsolatban, hogy valószínűleg nem minden egyedet tudnak közvetlenül lepermetezni vele. Így csak egy nem túl tartós méregmező jön létre, amit rövid időre elkerülnek a poloskák. Tehet a területük ezáltal kiszélesedik az egész szoba, netán az egész lakás tekintetében.

Az ágyi poloska irtás részleteiről mindenképpen tájékozódjon mielőtt lépéseket tenne. A legfontosabb, hogy semmi esetre se dobjon bútorokat addig még a szakszerű irtás meg nem történt ( lehet több alkalom is ) és a poloskák maradéktalanul el nem tűntek. Az irtást rendkívül megnehezíti, illetve az egész házat/társasházat ellephetik az ágyi poloskák.

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal: +36 30 230 8595